100% tevredenheidsgarantie!
Lekkerste Italiaanse koffie!
Gratis thuisbezorgd vanaf €39,-!
0

Gebruik ' NIEUW10 ' voor 10% korting!

100% tevredenheidsgarantie!
Lekkerste Italiaanse koffie!
Gratis thuisbezorgd vanaf €39,-!

Gebruik ' NIEUW10 ' voor 10% korting!

Door Martinus Koree , 15 september 2022

3 koffierecepten voor de lente waar je blij van wordt!

De lente is weer volop in gang. De dagen worden langer, alle planten staan in bloei en de temperatuur is de afgelopen weken al flink gestegen. Op zonnige lentedagen houden we massaal de terrassen bezet en zitten we vaak tot ’s avonds laat buiten.

Een heerlijke kop koffie kan dan natuurlijk niet ontbreken. Een verfrissende ijskoffie voor de warme middagen of een warme espresso voor de koele avonden.

Om je lentedagen nóg meer kleur te geven hebben we een aantal heerlijke en verrassende recepten op een rijtje gezet waar je blij van wordt! Met deze verwenkoffie recepten kan je dag niet meer stuk en maak je gegarandeerd indruk op je vrienden en familie. Hoewel je misschien denkt dat het heel ingewikkeld is om deze verwenkoffies te maken, valt dit stiekem best mee. De basisingrediënten heb je vaak al in huis – koffie, melk en zoete siroop. Lees snel verder en probeer onze favoriete koffierecepten voor de lente!

Sweet Latte

De eerste lentekoffie waarmee we je willen verblijden is de sweet latte. Zoals de naam al doet vermoeden is deze koffie lekker zoet en perfect om een relaxmoment te creërenDe sweet latte is inmiddels erg populair en is bij veel koffietentjes te krijgen. Het is echter net zo leuk om deze koffie zelf thuis te maken. Zo zorg je ervoor dat de smaak precies naar je zin en goed in balans is. Bovendien is de verwenkoffie heel makkelijk en snel te zetten.

Ingrediënten sweet latte): 

  • 1 shot espresso
  • 20 gram pinda’s
  • 100 ml volle melk
  • 10 ml (1 el) Monin karamel siroop
  • 2 Nougat blokjes

Bereidingswijze 

Stap 1: Zet van tevoren een hoog glas, een koffiezetapparaat en een melkopschuimer klaar. Als je geen melkopschuimer in huis hebt kan je ook zelf de melk kloppen in een steelpan.

Stap 2: Schenk 3 eetlepels karamel siroop in een hoog glas. Om de karamel goed te verdelen kun je de siroop het beste langs de zijkant naar beneden laten lopen. Dit ziet er ook nog eens heel mooi uit.

Stap 3: Schuim de volle melk op in een melkopschuimer. Heb je geen melkopschuimer? Dan kun je ook een steelpan gebruiken om de melk op te kloppen. Giet eerst volle melk in een steelpan en klop de melk op met een garde terwijl je de melk verwarmt. Zorg ervoor dat de melk niet kookt. Giet de melk vervolgens in het glas.

Stap 4: Zet een espresso en giet deze voorzichtig bij de karamel. Tip: gebruik koffiemachine cups om de espresso te maken. Deze koffiecups zijn vol van smaak! Zo kun je bijvoorbeeld voor de cups voor Lavazza A Modo kiezen. Deze koffie bevat een vleugje karamel en past goed bij de sweet latte. Wil je niet dat je koffie te zoet wordt? Dan raden wij koffiecups met noten of kruiden aan zoals de Perrucci cups voor nespresso.

Stap 5: Strooi de pindakruimels op de sweet latte. Dit kun je afwisselen met andere toppings zoals amandelschaafsel, marshmallows of (karamel) popcorn.

Stap 6: Serveer de verwenkoffie met nougat blokjes.

 

Lavendel chai latte

Het volgende recept schreeuwt lente. Deze verwenkoffie bevat namelijk lavendel! Als je van deze koffie niet gelukkig wordt weten wij het ook niet meer. De lavendel chai latte is perfect voor op het terras. De ijskoffie variant is onze favoriet. Verfijnde chai smaken en lavendel gaan goed samen en creëren een smakelijk drankje.

Ingrediënten Lavendel chai latte:  

  • 2 shots espresso
  • 150 ml volle melk
  • Ijs

Voor de siroop:

  • 2 kaneelstokjes
  • 2 stukjes verse gember
  • Kruidnagel
  • 1 theelepel lavendel
  • 150 gram kristalsuiker
  • 200 ml water

Bereidingswijze

Stap 1: Zet van tevoren een hoog glas, een koffiezetapparaat en een steelpannetje klaar.

Stap 2: Maak de siroop door de kaneelstokjes, gember, kruidnagel, lavendel, kristalsuiker en 1 kopje water in een steelpannetje op te warmen. Het is belangrijk om goed te roeren zodat de suiker oplost. Breng het geheel aan de kook en laat de siroop 1 minuut sudderen.

Stap 3: Haal de steelpan van het vuur en laat de smaken minstens 30 seconden rusten voordat je alles door een filter zeeft. Wacht daarna tot de siroop is afgekoeld en voilá, je hebt je eigen lavendel siroop gemaakt!

Stap 4: Schenk 2 tot 4 eetlepels van de siroop in het glas. Je kunt zelf bepalen hoe zoet je drankje wordt. Giet vervolgens de espresso, melk en het ijs in een glas en roer alles door elkaar. Voor de espresso kun je cups voor nespresso gebruiken.

Stap 5: Garneer de koffie met een lavendel takje en geniet van je overheerlijke verwenkoffie!

Rozen ijskoffie

Tot slot het recept voor rozen ijskoffie! Ook dit recept is geïnspireerd door de natuur, de lente en de liefde! Deze verwenkoffie is ideaal om je geliefde mee te verrassen, om een speciale gebeurtenis te vieren of gewoon omdat je een relaxmoment verdiend hebt. Naast dat de koffie er leuk uitziet, is het ook nog eens ontzettend lekker! Ga dus snel aan de slag met ons 3e recept.

Ingrediënten Rozen ijskoffie: 

  • Zaden van 10 kardemompeulen, licht geplet
  • 2 eetlepels gedroogde rozenblaadjes
  • Klein scheutje rozenwater (10 ml)
  • 2-4 eetlepels rietsuiker
  • 200 ml melk
  • Koffie naar keuze (30-50 ml)
  • 2 Ijsblokjes

Bereidingswijze

Stap 1: Zet een hoog glas, een koffiezetapparaat en een steelpannetje klaar.

Stap 2: Maak de rozen/kardemom creamer. Verwarm de geplette kardemompeulen, rozenblaadjes,  suiker en melk op een laag vuur. Blijf goed roeren tot de suiker is opgelost. Wanneer de creamer begint te sudderen kun je de steelpan van het vuur halen en afdekken.

Stap 3: Laat het mengsel afkoelen en inweken tot het kamertemperatuur heeft bereikt. Plaats de creamer daarna in de koelkast om het verder in te laten weken.

Stap 4: Giet de creamer vervolgens door een zeef. Hierdoor wordt de creamer heel glad en voorkom je dat er grotere stukken inzitten. Voeg eventueel rozenwater toe als je de rozensmaak nog meer naar boven wil laten komen.

Stap 5: Nu de creamer klaar is, kun je de koffie zetten. Voor de beste smaak raden wij aan om de gattopardo koffiecups voor Lavazza A Modo Mio te gebruiken. Deze Lavazza a modo mio capsules alternatief hebben een bloemige en zoete smaak en complementeren de zachte smaken van de rozenblaadjes. Daarnaast kun je natuurlijk ook koffiecups voor de Nespresso of Dolce Gusto gebruiken.

Stap 6: Doe nu de ijsblokjes in het glas en giet de koffie erbij. Voeg tenslotte de creamer toe.

Stap 7: Wil je de romantiek in huis halen met deze heerlijke rozen koffie? Je kunt de verwenkoffie er extra leuk uit laten zien door een aantal losse rozenblaadjes op de creamer te leggen. Enjoy!