100% tevredenheidsgarantie!
Lekkerste Italiaanse koffie!
Gratis thuisbezorgd vanaf €49,-!
0

BLACK FRIDAY Gebruik ' FRIDAY30 ' voor 30% EXTRA korting!

100% tevredenheidsgarantie!
Lekkerste Italiaanse koffie!
Gratis thuisbezorgd vanaf €49,-!

BLACK FRIDAY Gebruik ' FRIDAY30 ' voor 30% EXTRA korting!

Door Martinus Koree , 15 september 2022

5 opvallende feiten over koffie

Ben je dol op koffie en kun je er geen genoeg van krijgen? Dan ben je niet alleen!

Na water is koffie het populairste drankje in Nederland. Er zijn veel verschillende smaken koffie cups beschikbaar. Of je nu een bakje koffie drinkt op je werk of thuis op de bank, dit smaakvolle goedje kan je een boost geven voor de rest van de dag.
De afgelopen jaren is er veel onderzoek gedaan naar koffie. Hier zijn een aantal fascinerende bevindingen uit voort gekomen. Hieronder hebben we een aantal opmerkelijke feitjes over koffie voor je op een rijtje gezet die je kunt delen met vrienden, collega’s en familie:

1. Wereldrecord kopjes koffie per dag

Momenteel staat het wereldrecord koffie drinken op 82 kopjes in 7 uur! Dit is meer dan 11 kopjes koffie per uur. Denk je er aan om dit record te verbreken? Houd er dan rekening mee dat er vervelende complicaties op kunnen treden bij extreme koffie consumptie. Sterker nog, 100 kopjes koffie kunnen fataal zijn. Het is dus verstandiger om te genieten van een aantal koffie sensaties per dag.
 

2. Nederlanders drinken wereldwijd de meeste koffie

Je leest het goed, Nederlanders zijn de grootste koffie consumenten van de wereld. We drinken ieder jaar gemiddeld 260.4 liter koffie per persoon. Finland staat op nummer 2 met 184.9 liter koffie, gevolgd door Canada met 152.1 liter koffie. Het is onduidelijk waarom koffie nu juist in Nederland zo veel gedronken wordt. Wel is bijna iedere Nederlander in het bezit van een koffiemachine.
 

3. De geschiedenis van koffie

Hoewel veel mensen denken dat koffie werd ontdekt in het Midden-Oosten, zijn de eerste koffie bonen gevonden in Ethiopië. Het verhaal luidt dat een geitenhoeder van een Ethiopische stam zijn geiten zag springen en dansen nadat ze koffiebessen hadden gegeten. Vervolgens hebben Arabische handelslieden de plant meegenomen vanuit Ethiopië en hebben zij de eerste koffieplantages opgezet. Tegenwoordig wordt koffie wereldwijd gedronken. In Ethiopië wordt koffie nog steeds als een delicatesse gezien en worden de planten met bijzonder veel respect en zorg behandeld.
 

4. 2.25 miljard koffie cups per dag

Een ander schokkend feitje is dat er iedere dag 2.25 miljard koffie cups worden gedronken. Om een idee te krijgen van de hoeveelheid; dit is gelijk aan 242 olympische zwembaden gevuld met koffie!
 

5. 60 verschillende koffiebonen

Er bestaan meer dan 60 verschillende soorten koffiebonen. Iedere koffieboon is uniek! Zo zit er in de Arabica-koffiebonen 50% minder cafeïne dan in Robusta-koffiebonen. Daarnaast is de Kopi Loewak de duurste koffie ter wereld. Deze koffie wordt op een opvallende manier geproduceerd. De koffie ontstaat namelijk wanneer het dier de loewak rode koffiebessen eet en deze daarna uitpoept. Dit proces zorgt voor een unieke smaak. Of je het aandurft om deze koffie te proeven is de vraag. Je kunt het natuurlijk ook op heerlijke koffiecups voor Nespresso of Dolce gusto houden. Voor iedereen is er een unieke smaak beschikbaar. Kun je niet goed kiezen? Bij veel webshops is het mogelijk om een proefpakket te bestellen.
 
Koffie blijft ons verbazen. We hopen dat er de komende jaar nog veel onderzoek over dit zwarte goud wordt gedaan zodat we meer bijzondere feiten kunnen delen.