100% tevredenheidsgarantie!
Lekkerste Italiaanse koffie!
Gratis thuisbezorgd vanaf €49,-!
0
100% tevredenheidsgarantie!
Lekkerste Italiaanse koffie!
Gratis thuisbezorgd vanaf €49,-!

Door Martinus Koree , 15 september 2022

De lekkerste koffie uit je koffiemachine

Koffiezetten kan op vele verschillende manieren. Zo kan je zelf koffie maken met bonen, filters of met cups. Koffiezetten met gebruik van koffiecups is een van de makkelijkste manieren voor het zetten van een bakje koffie en tevens ook een van de lekkerste

 Hoewel je denkt dat er weinig verkeerd kan gaan bij het zetten van een bakje koffie met gebruik van cups, zijn er toch een aantal dingen waar je aan kan denken om de beste koffie te zetten.

Hoe zet je de beste koffie?

Ten eerste is de koffiemachine van groot belang bij het zetten van een kwalitatief goede koffie. Lees van tevoren bijvoorbeeld reviews om te bepalen welke machine jou het beste lijkt. Wanneer je een koffiemachine hebt aangeschaft is het altijd belangrijk dat deze klaar is voor het zetten van een goed kopje koffie. Dit doe je door het bassin te vullen met schoon, koud water. Druk op de knop alsof je een espresso wil gaan zetten om zo water door het spuitstuk te pompen. Op deze manier wordt het spuitstuk uitgespoeld en worden achtergebleven resten koffie verwijderd. Zo zal het kopje koffie dat je daarna zet geen restjes oude koffie bevatten.

Wanneer je graag espresso drinkt, zou je bij voorkeur alleen de capsules moeten gebruiken die ook bedoeld zijn voor het zetten van espresso. Zo zijn niet alle capsules geschikt voor het zetten van een espresso. Kies dus de juiste capsule voor de perfecte smaak van jouw espresso.

Daarnaast kan de hoeveelheid water ook op de juiste manier ingesteld worden voor de beste koffie. Zo staat bijvoorbeeld een Nespresso apparaat op standaard 40 ml water ingesteld dat door de capsule wordt geperst voor het maken van een espresso. Veel Nederlanders vinden dit iets te weinig. Het is verstandig om dan niet twee keer op het de espressoknop te drukken, maar om op het apparaat de juiste hoeveelheid koffie in te stellen. Dit doe je door op de knop van de espresso te drukken en deze ingedrukt te houden totdat jij vindt dat je kopje genoeg gevuld is, dan laat je de knop los. Voortaan zal het apparaat onthouden hoeveel water er door de capsule moet stromen voor de juiste hoeveelheid koffie op die stand. Dit kan je ook doen met de lungo. Deze staat standaard ingesteld op 110ml, maar ook dit kan aangepast worden naar eigen hoeveelheid als je dit bijvoorbeeld weer iets te veel vindt.

Bovendien is de juiste koffie capsule gebruiken ook van groot belang voor een goed kopje koffie. Zo zijn er tegenwoordig vele verschillende merken op de markt en is het lastig om te weten welke het lekkerste zijn. Bij KoffieCupster.nl kunnen we je ervan verzekeren dat de koffiecups die worden aangeboden erg lekker zijn en voor scherpe prijzen worden aangeboden. Voor goede kwaliteit koffie kijk je daarom hier.