100% tevredenheidsgarantie!
Lekkerste Italiaanse koffie!
Gratis thuisbezorgd vanaf €49,-!
0
100% tevredenheidsgarantie!
Lekkerste Italiaanse koffie!
Gratis thuisbezorgd vanaf €49,-!

Door Martinus Koree , 14 september 2022

De lekkerste koffiebonen?

Wie houdt er niet van? Een heerlijke kop koffie om de dag mee op te starten. Maar hoe ontstaat nou zo’n lekker kopje koffie en hoe weet je wat de lekkerste koffiebonen zijn?

De oorsprong
De koffieboon komt natuurlijk van de koffieplant. Er zijn ongeveer 60 verschillende soorten koffieplanten, waarvan er maar 2 soorten geschikt zijn voor consumptie. Dit zijn de arabica en de robusta. De eerstgenoemde groeit in hoger gelegen gebieden in bijvoorbeeld Midden- en Zuid-Amerika. De robusta koffieplant komt vaker voor in Zuid-Oost Azië, waar ze op relatief lage hoogte groeien. De koffiebonen die van deze planten komen, verschillen in smaak door bijvoorbeeld verschil in het klimaat. Arabica bonen neigen meer naar een zoete of zure smaak dan de iets bittere robusta bonen. De arabica koffiebonen zijn dus milder en aromatischer van smaak en de robusta bonen hebben een meer ronde, stevige smaak. Door de 2 met elkaar te combineren in een melange, ontstaan er hele nieuwe smaaksensaties.

De állerlekkerste koffiebonen
Maar wat is nou het allerlekkerst? Dit verschilt natuurlijk per persoon. De ene persoon houdt meer van een hele sterke bak koffie terwijl de ander ervoor kiest om de smaak te verzachten met bijvoorbeeld melk. Het is dus vooral van belang dat je goed bedenkt wat jij in een koffie waardeert. Ben je meer van de zachtere en verfijnde smaken? Kies dan voor arabica koffiebonen. Passen juist de krachterige en sterkere smaaktonen bij jou? Ga dan voor een koffiebonen melange.

Op onze site kun je je zoekopdracht filteren op aroma, waardoor je dus precies weet welke koffiebonen voor jou de allerlekkerste zijn! De keuze voor de lekkerste koffiebonen verschilt dus per persoon. De beste koffiebonen koop je in ieder geval bij ons op koffiecupster.nl!