100% tevredenheidsgarantie!
Lekkerste Italiaanse koffie!
Gratis thuisbezorgd vanaf €49,-!
0

BLACK FRIDAY Gebruik ' FRIDAY30 ' voor 30% EXTRA korting!

100% tevredenheidsgarantie!
Lekkerste Italiaanse koffie!
Gratis thuisbezorgd vanaf €49,-!

BLACK FRIDAY Gebruik ' FRIDAY30 ' voor 30% EXTRA korting!

Door Paul, 28 september 2021

Hoe drink jij je koffie het liefst?

Espresso
De basis van de koffie ligt bij de espresso. Door de grote vraag naar snellere bereidingen van koffie, bedacht een Fransman een methode waarbij water onder hoge druk door de koffie heen geperst werd. In Italië ontstond later een variatie hierop waardoor het mogelijk werd om 1 kopje per keer te bereiden. De ‘espresso’ was geboren.De naam van het drankje komt van het Italiaanse ‘onder druk’. Ook in de huidige bereidingswijze is deze naam nog steeds toepasselijk. Voor het maken van een espresso wordt er water onder hoge druk van 9 bar door de koffie geperst. Je krijgt een espresso in een kopje van ongeveer 30ml, wat veel kleiner is dan de gemiddelde ‘normale’ koffie. De kleine hoeveelheid water in combinatie met de hoge druk resulteren in een kopje koffie met een heerlijke intense smaak en het typische crema laagje.Voor het maken van de lekkerste espresso hebben we in ons assortiment verschillende soorten koffie. Probeer bijvoorbeeld eens de espresso koffiebonen van Caffè Fiora of de L’espresso Blu cups van Gattopardo (voor Lavazza A Modo Mio).

Ristretto
Voor de liefhebbers van een intense kop koffie is er de ristretto. Dit kleine en sterke kopje koffie werd oorspronkelijk bereid met evenveel water als een espresso, maar tegenwoordig wordt er rond de 15 tot 20ml water voor gebruikt. Het water wordt sneller door de koffie heen geperst, waardoor het minder in aanraking komt met de gemalen koffie. Hierdoor komt er minder cafeïne vrij, maar juist meer aroma. Een ristretto is dus intenser en aromatischer van smaak dan een espresso.In ons assortiment hebben we de perfecte koffiecups voor het maken van een heerlijk intense ristretto. De Grand Cru Excellence Ristretto cups voor de Nespresso machine zijn met een intensititeit van 10 erg geschikt hiervoor.

Lungo
In tegenstelling tot de ristretto waarbij het water sneller door de koffie heen wordt geperst, is dat bij een lungo juist een stuk langzamer. De naam zegt het al: ‘caffè lungo’ betekent ‘lange koffie’. Ook de hoeveelheid water is een stuk meer dan bij de espresso. Bij de bereiding van een lungo wordt er ongeveer twee keer zo veel water gebruikt. Doordat het extractieproces langer duurt worden er meer componenten van de koffie meegenomen, waardoor de lungo wat bitterder van smaak is en meer cafeïne bevat.In ons uitgebreide aanbod lungokoffie hebben we onder andere koffiebonen en cups geschikt voor de apparaten van Nespresso en de Nescafé Dolce Gusto. Kies bijvoorbeeld voor de Lungo Intenso van Caffè Fiora voor het maken van een heerlijke lungo.

Americano
Een variant die vaak wordt verward met de lungo, is een americano. De bereidingswijze is echter heel verschillend van elkaar. De eerdergenoemde lungo heeft een langere bereidingswijze. De bereiding van de americano begint bij de korte bereiding van een espresso. Nadat de espresso klaar is, wordt er eenzelfde hoeveelheid water aan toegevoegd. Hierdoor ontstaat er een nieuwe variant die veel milder is van smaak dan een traditionele espresso.Voor het maken van een americano is het dus van belang om te kiezen voor dezelfde koffie die je zou gebruiken voor een normale espresso. De Selezione Espresso koffiebonen van Segafredo is met de volle en iets pittige smaak een perfecte keuze.

Doppio
De doppio is een koffievariant de we beter kennen als een dubbele espresso. Omdat een traditionele espresso relatief klein is, kun je er ook minder lang van genieten. De oplossing hiervoor heel simpel: een grotere espresso. Bij het maken van een dubbele espresso verandert er niets aan de het bereidingsproces van de espresso. De verhouding van de hoeveelheid koffie en water blijft hetzelfde, alleen de hoeveelheid is het dubbele. Hierdoor kun je dus langer genieten van je espresso.De Intenso koffiecups van Meseta zijn geschikt voor de Lavazza A Modo Mio en zijn met de rijke aroma’s en sterke smaak zeer geschikt voor het bereiden van de lekkerste dubbele espresso.De mogelijkheden met koffie zijn dus eindeloos. Neem vooral een kijkje op onze website en zoek doormiddel van de zoekbalk welke koffiesoorten het beste geschikt zijn voor de variant. Zo maak je gemakkelijk de heerlijkste koffie gewoon bij je thuis!