100% tevredenheidsgarantie!
Lekkerste Italiaanse koffie!
Gratis thuisbezorgd vanaf €49,-!
0

BLACK FRIDAY Gebruik ' FRIDAY30 ' voor 30% EXTRA korting!

100% tevredenheidsgarantie!
Lekkerste Italiaanse koffie!
Gratis thuisbezorgd vanaf €49,-!

BLACK FRIDAY Gebruik ' FRIDAY30 ' voor 30% EXTRA korting!

Door Martinus Koree , 14 september 2022

Lavazza A Modo Mio Favola Espressomachine Review

Er zijn op dit moment 4 verschillende Lavazza A Modo Mio espressomachines: Fantasia, Favola, Éspria en Favola. Dit maal beoordelen wij de Favola, we kijken naar het uiterlijk, de mogelijkheden, gebruiksgemak en het aanbod espresso capsules.

Het Lavazza A Modo Mio Capsulesysteem

Perfect om in een handomdraai een heerlijke espresso te maken. Het apparaat zorgt dat je zelf niets hoeft te doen om elke keer de juiste extractie, druk en temperatuur te bereiken. Zo zou je met gemak een heerlijke espresso moeten maken, hoe dat in de praktijk zit komt zo meteen aan bod.

AEG Lavazza A Modo Mio Favola

De Favola is beschikbaar in 2 varianten: de Favola Plus en de Favola Cappuccino waarbij de laatste iets duurder is. De Favola Plus dankt de naam aan de extra functies ten opzichte van de oorspronkelijke Favola die niet meer in de handel is. Daarom nemen wij de Favola Plus als uitgangspunt en lichten waar nodig de verschillen met de Favola Cappuccino toe.

Uiterlijk
De Favola Plus is verkrijgbaar in de kleuren zwart en amandel, Favola Cappuccino  in het zwart en rood. De apparaten zijn qua design vergelijkbaar. Beiden hebben een vrij strak design met als grootste verschil dat de Favola Cappuccino een geïntegreerde melkkan in plaats van een stoompijpje heeft.

Mogelijkheden
Met beide apparaten kun je alle kanten op: een espresso, lungo of cappuccino is zo bereid. Bij de Favola plus moet je de melkkan gedurende het opschuimen constant onder het stoompijpje houden.

Dankzij het geïntegreerde melkreservoir is dit bij de Favola Cappuccino niet nodig. Bij deze hoef je alleen de melkkan te vullen en op de knop te drukken waarna deze espressomachine automatisch een cappuccino of latte macchiato maakt.

Gebruiksgemak
Beide apparaten zijn erg gebruiksvriendelijk waarbij de Je plaatst de espressocapsule en drukt de knop voor je gewenste drank in waarna deze binnen enkele seconden klaar is. Favola Cappuccino biedt naast de cappuccino en latte macchiato extra mogelijkheden.

Als je de macchiato knop iets langer indrukt, houdt schuim de machine melk op zonder deze te verwarmen waardoor je bijvoorbeeld ook eenvoudig een milkshake maakt. Als je ervoor kiest je espresso zelf te doseren slaat de Favola dit bovendien automatisch op waardoor hij de volgende keer op dezelfde wijze bereidt, wordt.

Onderhoud
Beide Favola’s hebben een waterreservoir van 0,9 liter dat makkelijk te verwijderen is. Aangezien het reservoir aan de achterkant zit is het kan het soms wel even opletten zijn of er nog water in zit. Wel wordt automatisch aangegeven wanneer het afvalreservoir vol zit. Ook handig is dat er een opvangbakje is dat automatisch tot 12 gebruikte koffiecapsules opvangt. Een ontkalkingsindicator is dan weer niet aanwezig.

Het aanbod Lavazza A Modo Mio espressocups

Lavazza A Modo Mio cups staan bekend om de ultieme espresso smaak. Lavazza is dan ook al jaren het meest populaire merk onder Italiaanse huishoudens. Behalve de 10 heerlijke originele espresso cups van Lavazza zijn er verschillende lekkere en goedkope alternatieven van bijvoorbeeld Gattopardo en Lollo Café. Voor een totaaloverzicht van alle espresso capsules kun je hier kijken.

Lavazza A Modio Mio® Cups

Oordeel

Beide Favola espressomachines zijn een goede combinatie van gebruiksvriendelijkheid en variatie. De Favola Cappuccino biedt vanwege het geïntegreerde melkreservoir net wat meer gemak voor liefhebbers van cappuccino. Aangezien het prijsverschil zeer klein is hangt de keuze eigenlijk vooral af van je persoonlijke smaak en de hoeveelheid ruimte op je keukenblok. Als je de Favola wil bestellen kun je onder bij elke grotere elektronicazaak terecht. Voor de voordeligste Lavazza cups ben je bij Koffiecupster.nl het goedkoopste af.