100% tevredenheidsgarantie!
Lekkerste Italiaanse koffie!
Gratis thuisbezorgd vanaf €49,-!
0
100% tevredenheidsgarantie!
Lekkerste Italiaanse koffie!
Gratis thuisbezorgd vanaf €49,-!

Door Martinus Koree , 15 september 2022

Lavazza A Modo Mio Magia Espressomachine Review

Lavazza A Modo Mio is het capsulesysteem waarbij je op eenvoudige manier zelf een kwalitatieve espresso kunt maken. Omdat de machine zorgt dat alle omstandigheden zoals extractie, druk en temperatuur optimaal zijn hoef je zelf eigenlijk alleen het apparaat aan te zetten en de capsule te plaatsen.

De Lavazza A Modo Mio espressomachines

AEG maakt 4 verschillende A Modo Mio modellen: Fantasia, Éspria, Favola en Magia. Eerder hebben wij de Fantasia, Éspria en Favola al uitgebreid beoordeeld. In deze review behandelen wij de AEG Magia. Daarbij kijken we naar het uiterlijk en beoordelen we de Magia onder andere op het aantal verschillende mogelijkheden om een espresso te maken, het gebruiksgemak en onderhoud.

Lavazza AEG A Modo Mio Magia

Uiterlijk
De Magia heeft qua uiterlijk veel weg van de Fantasia. Het is een compact formaat met een vrij sober ogend design. De vloeiende lijnen en touchscreen geven deze espressomachine een stijlvolle uitstraling. Magia is verkrijgbaar in 3 kleuren: zwart, creme en rood.

Mogelijkheden
Je kunt op het touchpaneel standaard 3 verschillende groottes selecteren voor een espresso, lungo of americano. Handig is dat het rooster ook in hoogtes verstelbaar is. Bij het bereiden van je espresso kun je kiezen uit 2 temperatuurinstellingen. De Magia heeft geen melkreservoir of stoompijpje, een cappuccino bereiden wordt dus erg lastig zonder aparte melkopschuimer.

Gebruik
Dit espressoapparaat is zeer eenvoudig in gebruik. Je plaatst de capsule, haalt de hendel over en kiest het juiste formaat. Als je de Magia nog aan moet zetten kun je om tijd te besparen kun je tijdens het voorverwarmen de gewenste keuze maken. In totaal duurt het iets langer dan een halve minuut voor je espresso klaar is.

Onderhoud
De Magia heeft een bakje dat automatisch tot 12 gebruikte capsules opvang, waardoor je deze niet elke keer hoeft te vervangen. Het waterreservoir van 0,85 liter is doorzichtig, doordat het helemaal aan de achterkant van het apparaat zit moet je alsnog goed opletten.

Het lekbakje voor de koffie is dan weer niet uitneembaar, wat schoonmaken een stuk omslachtiger maakt. Dat de Magia heeft wel een ontkalkingslampje dat automatisch gaat branden wanneer je machine ontkalkt moet worden is dan weer een stuk praktischer.

Het aanbod Lavazza A Modo Mio espressocups

Lavazza maakt zelf 10 verschillende smaken voor het A Modo Mio capsulesysteem. Lavazza A Modo Mio capsules staan bekend om hun authentieke espresso smaak. Niet voor niets is Lavazza onder Italiaanse huishoudens al jaren hét favoriete merk! Bovendien leveren zijn er verschillende smakelijke en voordelige alternatieven cups voor A Modo Mio.

Lavazza A Modo Mio Magia espresso capsules

Conclusie

De Magia is een espressomachine met een mooi ontwerp maar helaas ontbreekt er wel het een en ander. Hij is gemakkelijk in gebruik maar biedt bijvoorbeeld geen mogelijkheden om melk op te schuimen terwijl de iets duurdere AEG Favola Plus en Cappuccino deze mogelijkheden wel hebben.

Ook qua onderhoud valt er wat op aan te merken, zo is een niet verwisselbaar lekbakje eigenlijk niet meer van deze tijd. De koffie die je met de Magia maakt smaakt erg goed, maar dat is meer een vereiste dan een pluspunt. Hier vind je alle beschikbare cups voor het Lavazza A Modo Mio systeem, inclusief voordelige alternatieven.