100% tevredenheidsgarantie!
Lekkerste Italiaanse koffie!
Gratis thuisbezorgd vanaf €49,-!
0

BLACK FRIDAY Gebruik ' FRIDAY30 ' voor 30% EXTRA korting!

100% tevredenheidsgarantie!
Lekkerste Italiaanse koffie!
Gratis thuisbezorgd vanaf €49,-!

BLACK FRIDAY Gebruik ' FRIDAY30 ' voor 30% EXTRA korting!

Door Martinus Koree , 14 september 2022

Nederlandse koffiegewoontes

Koffie is een van de meest populaire drankjes ter wereld. In Nederland zijn we erg gesteld op onze koffie. Uit onderzoek blijkt dat het favoriete koffiemoment van veel Nederlanders in de ochtend is.

Bovendien is het een gewoonte om koffie te drinken op het werk. Gemiddeld drinken Nederlanders 4.2 kopjes koffie op kantoor! Tegelijkertijd zet 50% van de mensen altijd op dezelfde manier koffie. Dit is jammer want je kunt eindeloos variëren met smaken! Op deze manier geniet je iedere keer van een nieuwe en unieke koffiesensatie.

Hier staan de bekendste varianten op een rijtje:

  • Espresso
  • Cappuccino
  • Latte macchiato
  • Caffè lungo
  • Ristretto
  • Caffè coretto

De populairste koffievarianten

Deze koffiesoorten worden het vaakst gedronken in Nederland. De espresso is een klein kopje sterke koffie. Veel mensen drinken een espresso om een energie boost te krijgen. Ben je niet zo’n fan van de bittere smaak? Dan kun je beter een cappuccino proberen. Deze koffie bestaat uit espresso, melk en melkschuim en is wat lichter van smaak. Het grote verschil tussen een cappuccino en een latte macchiato is dat de espresso toegevoegd wordt aan de melk bij een latte macchiato, terwijl de melk wordt toegevoegd aan de espresso bij de cappuccino. De melk staat bij de latte macchiato centraal. Ook wanneer je net bent begonnen met koffie drinken is de latte macchiato een goede optie.

Een andere koffie die standaard op het menu staat bij de meeste koffiebars is de caffè lungo. Deze variant is letterlijk vertaald een ‘lange espresso’. Deze koffie kun je thuis zetten door de doorlooptijd van het water te verlengen. Hierdoor verdun je de normale espresso. De caffè lungo wordt vaak in een typerend lang glas geserveerd. De ristretto is juist een hele sterke espresso. Om een ristretto te maken moet je een fijnere maling gebruiken. Omdat de koffie harder wordt aangedrukt, komen er meer gekarameliseerde suikers in je kopje koffie. Door de fijnere maling bevat een kopje ristretto intense smaken en aroma’s. Tenslotte is de caffè corretto een must om te proberen. Dit is een espresso met een likeur er in. Deze koffie is vooral lekker om s’avonds te drinken. Een echte aanrader!

Zet thuis de lekkerste koffie

Heb je tijdens het lezen van dit artikel zin gekregen in een lekker kopje koffie? Dan kun je alle varianten gemakkelijk thuis zetten met een koffiezetapparaat. Hoe zet je koffie? Kies een koffiecup uit en druk vervolgens op de knop van het koffiezetapparaat. Omdat koffiecups erg prijzig zijn is het aan te raden om dolce gusto cups namaak te kopen. De kwaliteit van deze cups is ontzettend goed en de prijs is een stuk lager dan de originele cups. Zo maak je in een handomdraai een heerlijke espresso, caffè lungo of ristretto.