100% tevredenheidsgarantie!
Lekkerste Italiaanse koffie!
Gratis thuisbezorgd vanaf €49,-!
0

BLACK FRIDAY Gebruik ' FRIDAY30 ' voor 30% EXTRA korting!

100% tevredenheidsgarantie!
Lekkerste Italiaanse koffie!
Gratis thuisbezorgd vanaf €49,-!

BLACK FRIDAY Gebruik ' FRIDAY30 ' voor 30% EXTRA korting!

Door Martinus Koree , 15 september 2022

Zet koffie als een echte barista

Het aantal koffiebars in Nederland is sterk toegenomen sinds 2010. Er gaat niets boven een lekker kopje koffie gemaakt door een ervaren barista. Barista’s worden gezien als ware koffie experts die iedere keer weer een kunstwerkje serveren.

De smaken zijn perfect in balans en de presentatie ziet er altijd geweldig uit. Wil je weten hoe je zelf thuis de lekkerste koffie, espresso of cappuccino zet? Hier vind je handige tips!

Koffiebonen bepalen de smaak

Hoe maak je koffie als een barista? Voor de thuisbarista is het belangrijk om de juiste koffiebonen te kiezen. Koffiebonen bepalen namelijk voor een groot deel de smaak van de koffie. Hoewel je dit misschien niet verwacht smaakt iedere koffieboon anders! De smaak wordt voornamelijk bepaald door de herkomst en het verwerkingsproces van de koffiebonen. Koffie uit Panama smaakt bijvoorbeeld compleet anders dan koffie uit Ethiopië en dit heeft invloed op het eindresultaat.
Nu vraag jij je misschien af hoe je al deze smaken kunt onderscheiden. Over het algemeen heeft koffie uit Midden-Amerika een smaaktoon van cacao en noten, koffie uit Oost-Afrika een fruitige ondertoon en koffie uit Azië een kruidige smaak. Daarnaast is het belangrijk om er rekening mee te houden dat niet iedere koffiesoort geschikt is voor een espresso. Bepaal dus van tevoren welke smaken je lekker vindt en haal de juiste koffiebonen in huis.

Koffiecups

Maak je liever gebruik van koffie capsules? Dit is een prima alternatief! Tegenwoordig bevatten koffiecups rijke aroma’s en verrassende smaakcombinaties. Zo kun je bijvoorbeeld een alternatief voor dolce gusto cups kopen op Koffiecupster.nl. De capsules komen van de beste Italiaanse koffiebranderijen. Op deze manier maak je thuis gemakkelijk het perfecte kopje koffie. Verder zijn de capsules luchtdicht waardoor de koffie langer vers blijft dan een normale koffieboon. Het is ontzettend makkelijk om lekkere koffie te zetten met capsules. Tenslotte zijn er veel verschillende smaken beschikbaar en kun je oneindig blijven variëren.

Barista workshops

Wanneer je de fijne kneepjes van het vak wilt leren is het ook mogelijk om je in te schrijven voor een barista workshop. Tijdens deze cursus leer je alles over koffie en de technieken die worden gebruikt om een lekkere espresso of cappuccino te maken. Aan het einde van de workshop beheers je verschillende zet methodes en weet je precies hoe je de koffiemolen af moet stellen. Een barista workshop is vooral leuk om met vrienden, familie of collega’s te doen.
Met deze tips kun je nu zelf aan de slag gaan. Het is belangrijk om vaak te oefenen en verschillende soorten koffie uit te proberen. Daarnaast zijn er op het internet veel video’s te vinden over het maken van latte art. Ben vooral niet bang om hier mee te experimenteren!